Vocabulary : words in the story - Attempt 1

embarrassedlopsidedAI and Robotics

Nov 14, 2013 (3 years and 11 months ago)

101 views

Vocabulary : words in the story
-

Attempt 1

Question 1


Marks: 1


Choose the best word in the following sentences.


Example: He won/ gain/ scored a degree in chemistry.


Write: He
gained

a degree in chemistry.



1. Russian scientists lifted
/ shot/ launched Sputnik 1 in 1957.

Answer:

Russian scientists launched Sputnik 1 in 1957.

Question 2


Marks: 1

2. Asimov invented/ thought/ made some special words for his stories.

Answer:

Asimov invented some special words for his stories.

Question 3


Marks: 1

3. A robot must

not keep/ protect/ harm a human being.

Answer:

A robot must not harm a human being.

Question 4


Marks: 1

4. The Third Law must not conflict/ agree/ obey with the first two laws.

Answer:

The Third Law must not conflict with the first two laws.

Question 5


Marks: 1

5. Robots

must take/ protect/ put themselves from danger.

Answer:

Robots must protect themselves from danger.

Question 6


Marks: 1

6. The development/ creation/ completion of robots continued and the designs improved.

Answer:

The development of robots continued and the designs improved.

Questio
n 7


Marks: 1

10.In the event of an accident, we have emergency procedures/ talks/ protection that work
automatically.

Answer:

In the event of an accident, we have emergency procedures that operate automatic

Question 8


Marks: 1

11.A robot’s brain is not as complete/ complex/ common as a human bra
in
-

it is simpler.

Answer:

A robot

s brain is not as complex as a human brain

it is simpler.

Question 9


Marks: 1

12.Bogert was told to leave his job for a time
-

he was resigned/ temporary/ suspended.

Answer:

Bogert was told to leave his job for a time

he was suspended.

Question 10


Marks: 1

13.Robots are b
etter than humans
-

robots are inferior/ superior/ cooler to humans.

Answer:

Robots are better than humans

robots are superior to humans.

Question 11


Marks: 1

14.The positronic brains of the Nestors are less able/ manageable/ stable than human brains.

Answer:

The positronic brains of the Nestors are less stable than human brains.

Question 12


Marks: 1

15.He was elevated/ejected/ elected as mayor.

Answer:

He was elected as mayor.

Question 13


Marks: 1

16.We thought that people might not trust Nestor models
-
we thought that people might be
suspect/ sus
picious/ suggestive of them.

Answer:

We thought that people might not trust Nestor models

we thought that people migh

ข้อนี้ตอบ
suspicious

Question 14


Marks: 1

7. Between 2003 and 2007, most governments on Earth banned/ burned/ destroyed robots.

Answer:

Between 2003 and 2007, most governments on Earth banned robots.

Question 15


Marks: 1

8. DV
-
5 robots were used to mean/ mine/ main ore from unde
r the ground.

Answer:

DV-5 robots were used to mine ore from under the ground.

Question 16


Marks: 1

9.The robots did not have to be told/ looked/ supervised by humans while they worked.

Answer:

The robots did not have to be supervised by humans while they worked.