Compiler error: Cannot modify a constant value

aliveboonevilleNetworking and Communications

Oct 28, 2013 (3 years and 7 months ago)

98 views

1. void main()

{

q.1

int const * p=5;

printf("%d",++(*p));

}

Answer: Compiler error: Cannot modify a constant value.

2. main()

{

char s[ ]="man";

int i;

for(i=0;s[ i ];i++)

printf("
\
n%c%c%c%c",s[ i ],*(s+i),*(i+s),i[s]);

}



Answer:

mmmm

aaaa

nnnn



3.
main()

{

float me = 1.1;

double you = 1.1;

if(me==you)

printf("I love U");

else

printf("I hate U");

}



Answer:

I hate U



4. main()

{

static int var = 5;

printf("%d ",var
--
);

if(var)

main();

}



Answer:

5 4 3 2 1



5. main()

{

int c[ ]={2.8,3.4,4,6.7,5};

int j,*p=c,*q=c;

for(j=0;j<5;j++) {

printf(" %d ",*c);

++q; }

for(j=0;j<5;j++){

printf(" %d ",*p);

++p; }

}



Answer:

2 2 2 2 2 2 3 4 6 5



6. main()

{

extern int i;

i=20;

printf("%d",i);

}



Answer:

Linker Error : Undefined symbol '_i'



7. main()

{

int
i=
-
1,j=
-
1,k=0,l=2,m;

m=i++&&j++&&k++||l++;

printf("%d %d %d %d %d",i,j,k,l,m);

}



Answer:

0 0 1 3 1



8. main()

{

char *p;

printf("%d %d ",sizeof(*p),sizeof(p));

}

Answer:

1 2



9. main()

{

int i=3;

switch(i)

{

default:printf("zero");

case 1:
printf("one");

break;

case 2:printf("two");

break;

case 3: printf("three");

break;

}

}



Answer:

three



10. If you are using C language to implement the hetrogeneous linked list, what pointer
will you use?

Answer:

void type



11. Minimum number of quwuws
needed to implement the priority queue?

Answer:

Two



12. In tree construction

which is suitabble efficient data stuructre?

Answer: Linked list



13. How many nodes are there in full binary tree?



Answer: 2n
-
1



14.







D

A

B

C

H

E

F

G

I

J























Answer: post fix notation HDEBFIJGCA

16) #include

void main()

{

int i = 15;

int const


&j


= i;

cout << i << j << endl;

i = 9;

cout << i << j << endl

}

Ans:

15 15

9 9

17.

#include

void main()

{ chart{}=" string functions are
simple";

int l=strlen(t);

cout<< FONT>

}

Answer 27

18. In block structured programming?

Answer

we can save memory


by controlling the type of variable

19. Which of the following function are used in dyanamic programing handling?

a. New b. Delete c. Both A
, B d. None

20. The variable that contains address of another variable is called as?

Answer: Pointer

21. The method

used to

write the characters in C++ programming?

Answer:

Put


22. The header file that is included to use manipulators is

Answer: manip.h

23
. What is the purpose of default IP route



Answer: To stop IP packets routing the internet forever.



24. Which of the following protocols use TCP?



Options BGP, FTP, Telnet, All



25. Which of the following network classes contains the fewest avialiable

host addresses?



Options


class A, class B, classC, class D



26. Which layer is responsible for flow with sliding windows and really with sequence
numbers and acknowledgements?

Options transport, application, internetnetworkinterface



27. Which of the
following protoclos use "HELLO" packets?



Options RJP, RIP2, IGRP, OSPP



28. Select which protocols use distance vector routing?

Options


RIP, IGRP, Both A&B, NONE



29. What is the name of the Command used to partition the disk?

nswer FDISK


30. Virtual

Memory consist of main memory and?

Answer: Files


31. On an ethernet segment two DEC net router have priority set to hundred the node
addresse are 1 .1 and 1.2 resp? which router will became

designated router?

Answer: Options

1.1, 1.2, more information re
quired



32. Which file contains the dos kernel?

answer config, system



33. Which driver must be loaded in config system to enable power managment on a
laptop computer?

Answer power.ini



34. The upper memory area is located options b/w

640K and 1024K,
above 1 MEG,
anything above 1024K, b/w 512K and 840K



35. In a multi user os. 20 requests are made to user particular requests on per average
probalitliy tht no requests are made in 45 min?



36. In a paged memory the page hit ratio is 0.35. the time requ
ired to to acess the page
in secondary memory =100 ns. the time required to acess the page in primary is 10 ns
the average time required to acess the page is?



37. If n is natural number the 'n' (n+1)(2n+1) is always divisible by options 4, 5, 6, 7?



38.

If 35% of a number is 140 then 67.5% of the number is?



39. If in an

A.P. the third term is the 4 time of the 1st term an the 6th term is 17th then
its 10th term is ?

option 20,23,29,31



40. If a slaesman gives a discount of 20% from the listed price
of a T.V. he makes 20%
percent of profit if a disount of 10% is given on listed price then his profit will?

Answer 35%



41. The length of a side of a square


is x=2 the length of equilateral trianlge is 2x if the
square and the trianlge have equal paramet
er find the value of x?



42. It takes mr. Kartik y hrs to complete a manuscript after 2 hrs. He cold away what
fraction of the assignmnet was left incomplete?

option (y
-
2)/y,

(y
-
1)/y, (y
-
3)/y, (y
-
5)/y



43.

A student divide a number by 2/3 when he requir
ed to multiply by 3/2 calculate the
percentage error

answer 0%



44.

A dishonest shopkeeper professes to sell pulses at cost price but he uses a false
weight of 950 gm for a Kg his gain is ____ %?



45. If a side of a square is increased by 5 cm the area
increased by 165 square cm the
side of the square is?



46. Ramu spent 35000 in buying the raw material rupees and 40000 in buying
machinery and 20% ofthe total amoun he had cash with him what was the total?



47. If x % of y

= z then what % of z is x?



48. Light glows for every 13 sec how many times it will glow b/w 1:57:58 and 3:20:47?



49. If 820+r+s
-
640=342 and if r is 25 then s is?

Answer: 137



50. If total distance of a journey is 120 Km if one goes by 60Km/hr and and comes back
in 40kmph what is
the average speed?



51. The sum of infinite number of G.P . series is 23 the sum of their square is 69 then
theier common ratio is?



rest 10 Q are of verbal resoning and rearrange the sentence and find errors.