SET I

spraytownspeakerΤεχνίτη Νοημοσύνη και Ρομποτική

16 Οκτ 2013 (πριν από 3 χρόνια και 5 μήνες)

57 εμφανίσεις

PC TRAINING INSTITUTE LIMITED


PC Training Institute Ltd., An ISO
-
9001 Certified Organisation


BT0053


JAVA


1. Java was introduced by
-


a. AT & T Bell lab

b. Sun Microsystems

c. Microsoft

d. IBM


2. In Java we can create web pages using appreciation called
-


a. Interface

b. Appeits

c. Swing

d. Streams


3. Abstraction, encapsulation, inheritanc
e, polymorph are
-


a. Procedural prog

b. Objects

c. OOPS concepts

d. Algorithmic


4. Wrapping up of data & method into a single unit is known as
-


a. Abstracters

b. Encapsulation

c. Polymorph in

d. Dynamic binding


5. Concept of inheritance provides the

idea of
-


a. Data hiding

b. Reversibility

c. Data encapsulation

d. Data abstraction


6. OOPS stands for
-


a. Object oriented purpose

b. Object oriented programming

c. Objective observation prog

PC TRAINING INSTITUTE LIMITED


We touch the future

we teach !


d. Object object prog





7.
Sinpl, Robot, secure are the
feature of



a. Java

b. Byte code

c. .Net

d. VB


8. Java is a
-


a. High level language

b. Middle level language

c. Low level language

d. Simultaneous language


9. Capital converts the Java prog into intermeddle language rep. Called
-


a. Byte represent
ation

b. Byte code

c. Byte

d. Clan


10. Extension of Java file is
-


a. .doc

b. .pas

c. .txt

d. .java


12. When a Java file is compiled it is compiled as
-


a. .clan

b. .java

c. .javac

d. .txt


13. In a Java program we can
-


a. Write once, run once

b. Wri
te once, run anywhere

c. Write every where, run anywhere

d. Write anywhere, run once

PC TRAINING INSTITUTE LIMITED


PC Training Institute Ltd., An ISO
-
9001 Certified Organisation







14. JVM stands for
-


a. Java virtual merchandiser

b. Java virtual machine

c. Java vector machine

d. Java virtual mechanics


15. Readymade package for package is
-


a. Java API

b. Java applet

c. Java JVM

d. Java clan


16. Java APJ stands for
-


a. Java applet program interpretation

b. Java application programming interior

c. Java application programming

d. Java applet process interface


17. After compilation the Jav
a prog is coveted to
-


a. Byte

b. Java file

c. Byte code

d. Byte basic


18. Java API & JUM form a
-


a. Java applet

b. Java platform

c. Java data base

d. Java pate


19. JDK stands for
-


a. Java data kit

b. Java down kit

c. Java development kit

d. Jav
a development key

PC TRAINING INSTITUTE LIMITED


We touch the future

we teach !







20. Size/Format of float is
-


a. 32 bit 2’s

b. 64 bit 2’s

c. 64 bit IEEE 754

d. 32 bit IEEE 754


21. Bob lean can either be
-


a. Yes or No

b. Write or Wrong

c. True or False

d. 8 bit or 16 bit


22. Java ancestor is a language call
ed
-


a. C++

b. Oak

c. C

d. Sun


23. WWW stands for
-


a. World Wide Web

b. World Wise Web

c. World Wide Website

d. World Widespread Web


24. The operator use to complete the remainder of dividing op1 by op2.


a. *

b.


c. /

d. %


25. To increment value we

refer the operator.


a.
--


b. ++

c. &&

d. //


PC TRAINING INSTITUTE LIMITED


PC Training Institute Ltd., An ISO
-
9001 Certified Organisation







26. Equal to is a _______ operator.


a. Compiler

b. Variable

c. Logical

d. Comparison


27. If op1 & op2 both true, we use
-


a. //

b. &&

c. !

d. &


28. Not operation is performed by using
-


a. !

b. ><

c.


d.
:


29. Ternary operator are basically shorthand of
-


a. Go to

b. While

c. If else

d. If else while


30. _________ & ? operator are also used a



a. Binary

b. Unary

c. Ternary

d. Logical


31. Bitwise operator allows you
-


a. Bit coordination

b.
Complement

c. Bit manipulation

d. Assignment

PC TRAINING INSTITUTE LIMITED


We touch the future

we teach !







32. ۸ operator is



a. Bitwise complement

b. Bitwise OR

c. Bitwise XOR

d. Bitwise AND


33. >>> has the following operators.


a. Shift left

b. Shift right

c. Shift left by distance

d. Shift left by di
stance


-


a. Bitwise complement

b. Bitwise contrast

c. Bitwise operator

d. Bitwise


35. 1011 & 1001 results
-


a. 1001

b. 1111

c. 0011

d. 1101


36. 1111 & 0001 results
-


a. 0001

b. 1111

c. 0000

d. 1110


37. 0000 or 1111


a. 1111

b. 1100

c. 1100

d. 1001

PC TRAINING INSTITUTE LIMITED


PC Training Institute Ltd., An ISO
-
9001 Certified Organisation







38. 0011 & 0101


a. 0001

b. 0111

c. 0110

d. 1000


39. 0011 XOR 0101


a. 0111

b. 0001

c. 1000

d. 1100


40. Op1 % = Op2 is equivalent to
-



a. Op1 = Op1*Op2

b. OP1 = Op1*Op2

c. Op2 = Op1*Op2

d. OP1 = Op1/Op2


41. Op ۸ = Op2 is equivalent

to
-


a. Op2 = Op1*Op2

b. Op1 = Op1*Op2

c. Op1 = Op1%Op2

d. Op2 = Op1%Op2


42. Precedence of operator is
-


a. Logical

b. Inc. & Dec

c. Comparison

d. Arithmetic


43. Decision making & lopping statement are
-


a. Control flow

b. Logic flow

c. Control logic

d
. Flow statement

PC TRAINING INSTITUTE LIMITED


We touch the future

we teach !







44. IF else & switch case statement are
-


a. Decision making

b. Looping

c. Break

d. Continue


45. Correct syntax for Loop is
-


a. For (initial statement, termination bond, increment instruction)

b. For (initial statement, increme
nt statement)

c. For (I = 0, C++)

d. For (termination condition, increment)


46. Syntax for while Loop.


a. While (condition) { ………..}

b. While { ………..} (condition)

c. Condition {while}

d. While {………}


47. Which statement is used to jump out of the loo
p.


a. Do while

b. While

c. Break

d. Continue


48. Which form of the continue statement makes executive to continue at next iteration.


a. Break

b. Use case

c. Next

d. Label


49. In which statement the loops are skipped and next iteration starts.


a. Brea
k

b. Continue

c. Go to

d. Label

PC TRAINING INSTITUTE LIMITED


PC Training Institute Ltd., An ISO
-
9001 Certified Organisation







50. Int value [ ] is a format used to represent
-


a. Command

b. List

c. Value

d. Array


51. Which represents the array, which stores the value 10.


a. new int [10];

b. array [10];

c. intvalue [ ]= new int [10];

d. in
t value [10];


52. Which keyword creates new array object.


a. New

b. Create

c. Value

d. Delete


53. Constructor, which doesn’t take any parameter is called
-


a. Default constructor

b. Destructor

c. Copy constructor

d. Constructor


54. Variable that is
declared outside the method definition.


a. Clan instant

b. Clan variable

c. Instance variable

d. Local variable


55. Variable that are defined with the method.


a. Local

b. Global

c. Clan

d. Instance

PC TRAINING INSTITUTE LIMITED


We touch the future

we teach !







56. The name of method & list of parament is
called
-


a. Signature of method

b. Label

c. Block

d. Super clan


57. Keyword that is used to access the value of instance or clan variable.


a. Return

b. Method

c. This

d. Display


58. “Java Appe” run with argument given at
-


a. Runtime

b. Exception

c.
Command line

d. Argument


59. Method that provide general capabilities are defined as
-


a. Method

b. Accumspecifier

c. Clarifier

d. Clan method


60. Some name fore more that one can be implemented by
-


a. Overloading

b. Overriding

c. Overlapping

d.

Over existing


61. Which of the following statement are correct.


a. Consultants do not have return type

b. Do not have same name as name of clan

c. Are not called automatically

d. Created when object is not created

PC TRAINING INSTITUTE LIMITED


PC Training Institute Ltd., An ISO
-
9001 Certified Organisation







62. The concept of using method
& variable defined in another clan.


a. Encapsulation

b. Inheritance

c. Abstraction

d. Abstract


63. Which Java clan is at the top & hierarily of clans.


a. Instance

b. Tree

c. Clan

d. Object


64. Clan sub clan _______ super dan &


a. Return

b. Object

c. Restore

d. Extends


65. Variables are declared as final whom their values.


a. Change always

b. Do not change

c. Change some time

d. Is not present


66. A Java prog can have
-


a. Multiple inheritance

b. Multi level inheritance

c. No inheritance

d
. Single inheritance


67. Keyboard used for interface purpose
-


a. Implements

b. Inheritance

c. Interface

d. Identifier

PC TRAINING INSTITUTE LIMITED


We touch the future

we teach !







68

……………….is a collectors of clans and inheritance of similar nature




a Extends


b Abstract


c Method


d package


69

Java lo
ng prog automatically import all clans in



a Java util package

b java applet package

c java long package

d java i0 package


70

Package in while all public clan are available



a java i0



b java util


c java package


d java….


71

When no accent contr
ol modifies in speeded then it is termed as




a Acan Modifier


b special modifies


c default modifier


d modifier


72

……………..modifies makes a method or variable completely available to a clar



a default


b protected


c private


d public


73

An event tha
t occurs during the executes a program that disrupts the normal flow of inst:



a exception


b error


c object


d clan

PC TRAINING INSTITUTE LIMITED


PC Training Institute Ltd., An ISO
-
9001 Certified Organisation



74

Instance of error are internal error called in




a error environment


b compile time environment


c error


d routine environment



75

In run time excepts we can includes :



a syntax error


b logical error


c semeiotic error


d / by 0 error


76

An exception in which we try to access on object through a null reference




a Null exception


b pointer exception


c zero exception


d no

exception


78

Instances of clam that inherit fool a class called




a throws


b throw able


c finally


d final


79

EOF exception stands for



a end of folder


b existence of file


c end of file


d existing of field


80

10 exception stands




a Input e
xception


b input output exception


c input outburst exception


d in out exception


81

Throw able has 2 sub clam




a input & output

PC TRAINING INSTITUTE LIMITED


We touch the future

we teach !



b error & process


c error & exceptish


d exception & handling


82

Code that throws an exception


a catch block


b try
/catch block


c try block


d throw block



83

Other option to use try/catch block is



a throws


b finally


c final


d catch


84

When multiple exception are to be thrown which clause is use



a finally


b final


c throws


d catch


85

How can we create
on obj of a class



a new object


b new


c create


d drew


86

All data in java is written and read



a strings


b extends


c streams


d strimps


87

Standard input stream or a stream that a responds to keyboard input



a system out


b system error


c syst
em in


d system


88

AWT stands for

PC TRAINING INSTITUTE LIMITED


PC Training Institute Ltd., An ISO
-
9001 Certified Organisation




a abstract window toolkit


b abstract web tool


c abstraction with toolkit


d abstract window tools


89

HTML stands for



a hyper text made lay


b high text making lay


c hyper text markup language


d hype text mark la
nguage


90

Which applet tag indicate an alternate folder or Alternate website for browser to locate



a code base


b coding


c basic code


d code



91

Method to draw filled oval



a draw oval (fill, x1, y1, width, height)


b draw oval (x1, y1, width, heig
ht)


c fill oval (draw x1, y1, width, height)


d file oval (x1, y1, width, height)


92

Method to set text color as specified



a draw text


b set color (background)


c set background (c)


d set color (c)


93

Which class provide constructor to create obje
ct repressing diff



a java avt color


b


c



d


94

Button, check boxes, pop
-
up men, text field ale come under




a


b

PC TRAINING INSTITUTE LIMITED


We touch the future

we teach !



c


d components


95

Which statement input all the component, an taina & layout manage



a



b


c


d java awt. X


96

AWT supply a co
mmand for singh line text field



a java ouelt


b java awt. Cable


c java awt. Button


d java awt. Text field


97

Which one is used to create a lable with given stimg and right, left or center alignment



a lable ()


b lable (string)


c lable (string. Unt)


d label (x,y)


98

Which AWT is used for draing area



a Java. Awt.


b java. Awt. Canvas


c java awt button


d jawa awt lable


99

Choice list is also sometime called


a drop down list


b pop list


c breakdown list


d pop
-
up list


100

In a ………………..lis
t we can choose mov them one item at a time



a checkbox


b linked


c stact


d scroll


101

How can we create a ist with no of ietm equal to first argument.


PC TRAINING INSTITUTE LIMITED


PC Training Institute Ltd., An ISO
-
9001 Certified Organisation



a list (string)
PC TRAINING INSTITUTE LIMITED


We touch the future

we teach !




b list (c)


c add item


d list (item. Boolean)


102

Name the method available

to return the text of currently selected item




a get item selected


b get selected item


c get selected index


d get selected count


103

AWT has 5 basic layout managers of which default layout manager is



a Border


b grid


c flow


d card


104

A layou
t in which container is divided into 5 sections: north, south, east, west center



a Grid


b flow


c border


d card


105

Sub lean of clan is



a tool


b window


c table


d WWN


106

GUI stands for



a great user interface


b graphical user interface


c g
raphics usable implementation


d graphical user implementation


107

JDK stands for



a java database kit


b junior development kit


c java development kit


d java data kit


PC TRAINING INSTITUTE LIMITED


PC Training Institute Ltd., An ISO
-
9001 Certified Organisation


108

JFC stands for



a java former classes


b java foundation classes


c java fo
undation consumer


d java foundation corporation


109

APL stands for



a application process interface


b application programming interface


c application programming implementation


d application process implementation


110

……………is main window of most

of swing application



a J Fool


b J Box


c J Button


d J frame


ANSWERS


1. b



2. b


3. c


4. b


5. b


6. b


7. a




8. a



9. b


10. d


11.


12. a


13.b


14.




15. a


16. c


17. c


18. b


19. c


20. c


21. b


22. a


23. d


24. b


25. d


26. b


27. a


28. c


29. c


30. c


31. c


32. d


33. a


34. a


35. a


36. a


37. a


38. a


39. b


40. b


41.


42.


43.



44.


45. a


46. a


47. c


48. d


49. b


50. d


51. c


52. a


53. a


54. c


55. a


56. a


57. c


58. c


59. d


60. a


61. a


62. b


63. d


64. d


65. b


66. d


67. a


68. d


69. c


70. a


71. c


72. d


73. a


74. d


75. d


76. b


77.


78. b


79. c


80. b


81. c


82. c


83. b


84. c

PC TRAINING INSTITUTE LIMITED


We touch the future

we teach !



85. b


86. c


87. c


88. a


89.


90. a


91. d


92.



93.


94.


95.


96. d


97. c


98. b


99. d


100. d


101. d


102. b


103. c


104. c


105. b


106.


107.


108.


109.


110. d