Chapter I Review - TechBoston Academy

footlickertreeΒιοτεχνολογία

3 Δεκ 2012 (πριν από 4 χρόνια και 6 μήνες)

396 εμφανίσεις

Chapter 1 Review


The test is scheduled for Monday October 2
nd
, 2006


Review the concept
s

on page 30
-
32
. In addition, below are some possible test
questions


1.

What government agency oversees the clinical testing process for new
pharmaceuticals?

Correct
Answer: Food and Drug Administration (FDA)


2. Which of the following is an example of a product easily found in nature?

Correct Answer: Antibiotic


3. Which of the following is an application of agricultural biotechnology?

Correct Answer: Transgenic crops


4. As soon as a potential product is identified, what is the next step in process
development?

Correct Answer: Research and development of techniques to produce the product


5. Most biotechnology research and development laboratory positions require

Corr
ect Answer: a 4
-
year Bachelor's degree.


6. DNA fingerprinting is a method used by forensic scientists to

Correct Answer: identify a person based on their unique DNA code.


7. Where do scientists at government university laboratories get a majority of thei
r
funding?

Correct Answer: Grants from industry, foundations, or the government


8. During which step of the Scientific Method would a scientist conduct multiple
replications?

Correct Answer: Experimentation


9. How are E. coli cells tricked into producing

products from human DNA?

Correct Answer: Human genes are pasted into plasmids and the bacteria take in the
recombinant plasmids.


10. How can large amounts of enzyme be obtained if there isn't sufficient source
material?

Correct Answer: The gene encoding
that enzyme can be cloned into another organism
to produce the enzyme.


11. A science journalist who writes about advancements made in nanotechnology
would be reporting on what biotechnology domain?

Correct Answer: Diagnostic biotechnology


12. Which of th
e following is considered a non
-
science position that can be filled by
someone with or without an extensive scientific degree?

Correct Answer: Regulatory affairs


13. Which of the following products most likely have the smallest market?

Correct Answer: Clo
ne of a valuable orchid


14. The product pipeline for pharmaceutical products is generally

Correct Answer: longer because of clinical trials testing.